in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Bandai Namco objavio kratki teaser za Tekken 8: Na pomolu nova verzija?

Gaming

Tokom turnira borbenih igara Evo 2022 prošlog vikenda, izdavač je otkrio trailer koji najavljuje besplatno ažuriranje za Tekken 7, kao i novosti o Globalnom finalu igre.

Međutim, trailer je tada završio s kratkim teaserom koji prikazuje cut scenu u kojoj Kazuya ispušta Heihachija s ruba litice na kraju prvog Tekkena. Trailer je završio Kazuyinim smiješkom, zatim se ekran promijenio u mnogo realističniji prikaz Kazuye, s riječima “Spremi se”.

Iako teaser nije izričito naveo da je za Tekken 8, nije bilo nove Tekken igre sedam godina tako da bi mogla uslijediti nova, navodi VGC.

Tekken 7 objavljen je 2015. godine  i od tada dobiva redovna ažuriranja DLC-a.

Najavljivač ‘Tekken 8’ pojavio se na kraju najave za Tekken 7 najavljujući da će besplatno ažuriranje stići 17. avgusta.

Novo ažuriranje uključivat će “nove taktike” i prilagodbe ravnoteže kako bi se osiguralo da je igra pravednija za svakog lika.

Harada je prošle godine izjavio da Tekken X Street Fighter još nije u potpunosti otkazan, unatoč tome što je najavljen prije 12 godina. U epizodi svoje video emisije Harada’s Bar, Harada je izgleda izjavio da je igra ukinuta. Zatim je na Twitteru objasnio da titlovi nisu ispravno prevedeni i da je htio reći da je odložen, ali ne i trajno otkazan.