in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

EA je licencirao jednu od najpoznatijih liga za svoju EA Sports FC igru

Iako FIFA 23 još nije zvanično predstavljena, kompanija Electronis Arts (EA) već se sprema za budućnost nakon FIFA-e

Poznato je da će FIFA 23 biti posljednja u okviru saradnje EA i FIFA-e, pa će sljedeće godine EA predstaviti igru pod nazivom EA Sports FC, koja će zapravo biti koncipirana na isti način, samo što će nositi drugi naziv i neće imati sve licence.

Međutim, neke licence će i biti dostupne, jer sada saznajemo da je EA potpisao ugovor s jednom od najpopularnijih fudbalskih liga na svijetu.

Američka kompanija je objavila da je sklopila ugovor sa španskom LaLigom – koja je dom, vjerovatno dva najveća kluba na svijetu, Real Madrida i Barselone. Iz EA-a su najavili “jedinstveno, višegodišnje partnerstvo” koje će započeti sa sezonom 2023.- 2024.

Prema EA, novi ugovor uključivat će prava na imenovanje svih LaLiga takmičenja, potpuni rebrend LaLige sa EA Sports, uključujući sve logotipe, grafiku, fontove i druge vizuelne elemente.

Dogovor uključuje dvije najbolje fudbalske lige u Španiji, koje će biti dio nove igre, zajedno sa turnirom za mlade i zvaničnim e-sport takmičenjima. Iz EA su naveli da će više detalja o ovom partnerstvu biti poznato “u narednim mjesecima”.

Inače, FIFA 23 će izaći 30. septembra 2022. godine, a prije nekoliko dana objavljen je prvi trailer za igru. Iz EA Sports naveli su da FIFA 23 “pomjera granice realnosti” i to zahvaljujući poboljšanoj Hypermotion 2 tehnologiji, koja koristi “milione podataka” za kreiranje “novih animacija u realnom vremenu”.

Što se tiče igranja, to znači da će igrači dobiti “najprirodnije i najrealnije kretanje igrača i lopte”.

Hypermotion 2 tehnologija bit će dostupna samo na PC-u i na konzolama aktuelne generacije.