in

PlayStation bi uskoro mogao dobiti nove VR kontrolere

Otkriveno je kako je kompanija Sony patentirala uređaj koji bi vrlo vjerovatno mogao biti novi kontroler za PlayStation VR i njegove igre.

Ovo što možete vidjeti na gornjoj slici nacrti su patenta za, po svemu sudeći, novi kontroler PlayStaton 4, odnosno PlayStation VR platforme. Kompanija Sony registrirala je dva patenta prošle godine, a u njima je vidljiv proizvod koji ima analognu palicu, trigger i drugačije raspoređene tipke u odnosu na postojeći PS Move kontroler koji se koristi u kombinaciji s PS VR-om.

Naravno, ovo nije potvrda da će se ovakav kontroler i materijalizirati, ali očito je da su u Sonyju svjesni limitacija PS Move kontrolera te da ih u dogledno vrijeme žele zamijeniti modernijom tehnologijom. PS Move za razliku od kontrolera za ostale VR uređaje (Oculus Touch i HTC Vive) ima manju preciznost, ne funkcionira ako se kameri okrenete leđima, a nije zanemarivo ni to što izgleda kao svjetleća seks igračka.

Doduše, Sony je krajem prošle godine odlučio ažurirati Move kontrolere ugrađivanjem snažnije baterije i micro USB porta naspram prastarog Mini USB-a, stoga je izgledno da će se Move kontroleri još neko vrijeme proizvoditi i prodavati na tržištu.