in

Monster Hunter World imao je odličan start u prodaji sa preko pet miliona primjeraka

Capcom je poručio kako je u svega tri dana od izlaska Monster Hunter Worlda isporučeno preko pet miliona primjeraka te igre.

Monster Hunter je treća Capcomova franšiza po ukupnoj zaradi, što je nama na “zapadu” pomalo nepojmljiva činjenica s obzirom da kod nas to nikada nije bio naročito popularan serijal. No, situacija se možda promijeni s Monster Hunter Worldom koji nije igra za handheld uređaje već za kućne konzole. Igra je lansirana prošlog petka, a iza nje je prilično uspješan vikend.

Naime, Capcom je objavio kako je isporučeno preko pet miliona primjeraka Monster Hunter Worlda, što je iznimno veliki broj kakvim se nije mogao pohvaliti ni znatno skuplji Destiny 2. No, kvaka leži u riječi “isporučeno” koja ne znači da ju je kupilo isto toliko igrača. Štaviše, Capcom je dodatno zakomplicirao čitavu stvar time što je u ovu brojku uključio i broj prodanih digitalnih primjeraka igre.

Zaključno, ne znamo koliko igrača Monster Hunter World broji nakon prvog vikenda, no čim se Capcom odlučio pohvaliti ovim rezultatom – znamo da nije promašaj.