in

Sega je ugrabila prava na novu igru tvoraca Heavy Raina

Izdavačka kuća Sega sklopila je partnerstvo s novim londonskim studijem kojega su osnovali bivši radnici Quantic Dreama.

Ljubitelji igara francuskog Quantic Dreama ostali su kratkih rukava u zadnjih 14 godina s obzirom da su Heavy Rain, Beyond: Two Souls i nadolazeći Detroit: Become Human odreda ekskluzivni za PlayStation platforme. Neke od tih igara mogu se zaigrati i na PC-u kroz PlayStation Now uslugu, no još od Fahrenheita iz 2005. Quantic Dream nije izbacio multiplatformski naslov.

To bi se uskoro ipak moglo donekle promijeniti. Naime, između 2015. i 2016. Quantic Dream napustio je nemali broj zaposlenika zbog raznih, nerazjašnjenih razloga. Upravo su oni osnovali novi studio u Londonu zvan Interior Night koji će se baviti razvojem narativnih igara, odnosno igara koje se vrte oko snažnih priča.

Danas je obznanjeno kako je taj studio sklopio dogovor s izdavačkom kućom Sega koja će im lansirati njihovu prvu igru, sasvim novi naslov i svježe iskustvo. Angažiranje izdavača developeru najčešće omogućuje budžet za izradu igre za više različitih platformi, tako da možemo pretpostaviti kako će bivši tvorci Heavy Raina dostaviti nešto slično, ali i na drugim platformama, a ne samo na PlayStationu.

Više detalja o neimenovanoj igri Interior Nighta trebali bismo doznati tokom ove godine.