in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Ogroman uspjeh MultiVersus bete

Vjerovatno najigranija tuča u novijoj historiji

Nova platformska tuča MultiVersus već je zainteresovala ogroman broj igrača i nalazi se pri vrhu lista najpopularnijih igara na konzolama.

Nakon jučerašnjeg lansiranja otvorene bete, nova tuča od Warner Bros-a je zabilježila zapanjujuće brojke – vrhunac na Steam platformi bio je 144,456 istovremenih igrača. To je stavilo igru ispred naslova kao što je Warframe, Rust, pa čak i Destiny 2.

Besplatna crossover tuča u kojoj možete da igrate Betmena, Duška Dugouška i Šegija, je već dokazala da je popularna alternativa za Nintendo-v Super Smash Bros. Ultimate. Čak i bez brojki sa konzola, beta za sada odlično prolazi.

MultiVersus je također veoma popularan na konzolama i igra se probila na Xbox Most Played listu.

Trenutno se nalazi i na drugom mjestu najboljih besplatnih igara za Xbox Series X/S, a ispred nje je jedino Fall Guys.

Na PlayStation-u, slična priča. Igra se pojavljuje na drugom mjestu PS5 igra po broju preuzimanja, dok je na prvom mjestu Stray (besplatno je mogu preuzeti PS Plus pretplatnici).

Izgleda da su status besplatne igre, kao i popularnost karaktera, stvorili savršenu kombinaciju koja daje prednost MultiVersus-u. Svakako ćemo morati da provjerimo brojeve igrača u narednim mjesecima kako bi stekli bolju predstavu o tome koliko će nova tuča zaista biti popularna.

Uprkos glatkom beta lansiranju, MultiVersus igrači su već iskusili promjene određenih karaktera, a specijalno Taz-a. Taz-ov prepoznatljivi tornado potez je apsolutno dominirao druge karaktere i mogli ste da napravite lagane kombinacije i uz minimalan napor zbacite igrače sa platforme.

Developeri Play First su smanjili efikasnost ove sposobnosti, a razmišljaju i o ubacivanju cooldown-a kako bi igra bila u ”zdravijem” stanju za nove igrače, prenosi IGN.