in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Chris Rock prvi put progovorio o šamaru Willa Smitha na dodjeli Oscara

Prvi komentar

Chris Rock je konačno progovorio o šamaru koji je odjeknuo ne samo u dvorani u kojoj se održavala dodjela Oskara, već je to čuo i vidio cijeli svijet. Odmah je bio direktan i otvoren.

„Svako ko kaže da bole riječi nikada nije dobio udarac u lice“, rekao je Rock u jednoj od svojih humorističnih emisija prošlog vikenda, prenosi US Weekly.

„Ja nisam žrtva. Da, to boli, j*bote, ali otresao sam to i otišao na posao sjledećeg dana. Ne idem u bolnicu zbog toga.”

Zloglasni incident dogodio se na ovogodišnjoj dodjeli Oskara kada se Rock našalio na račun Jade Pinkett Smith. Šala se odnosila na alopeciju i kratku kosu supruge Will-a Smitha.

Iako je u prošlosti najčešće nisu doticali komentari na račun njenog zdravstvenog stanja i ovog problema, ona je bila vidno uznemirena zbog šale, a Will Smith je izašao na scenu prilikom čega je ošamario Rock-a iz sve snage.

Dok su neki mislili da je scena isplanirana, mnogi su shvatili da nije bila planirana kada je emitovanje utišano jer je Smith počeo da viče na Rock-a nakon što se vratio na svoje mjesto. Ranije je Rock odbio da komentariše incident, rekavši da će komentarisati kada bude plaćen za to. Smith je kasnije iste večeri osvojio Oskara za svoju ulogu u filmu King Richard, pomenuvši incident tokom govora.

Smith se kasnije izvinio u izjavi Rock-u i Akademiji, ali to nije zaustavilo Upravni odbor Akademije za filmsku umjetnost i nauku da zabrani Smithu da učestvuje na svim događajima Akademije u narednih 10 godina.

Šamar je izazvao brojna previranja u Holivudu, kao i odlaganje snimanja filma Bad Boys 4.