in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Razvoj Star Wars: Knights of the Old Republic Remake navodno pauziran na neodređeno vrijeme

Kada se vraćamo u Old Republic?

Razvoj predstojećeg rimejka Star Wars Knights of the Old Republic navodno je pauziran na neodređeno vreme zbog razočaranja u trenutni napredak RPG-a.

Prema Bloomberg-u, nedavni interni demo teksaškog studija Aspyr se nije baš svidio Lucasfilm-u i Sony-u. To je dovelo do toga da je Aspyr morao da kaže zaposlenima da će projekat biti stavljen na pauzu i da će kompanija tražiti ”nove ugovore i mogućnosti za razvoj.”

Pored toga, Aspyr je otpustio umjetničkog direktora rimejka, Brad Prince-a, i direktora dizajna, Jason Minor-a. Posljednji je na društvenim mrežama izjavio da je smjena bila neočekivana.

Aspyr je radio na rimejku Star Wars RPG-a iz 2003. godine posljednje tri godine i konačno su igru najavili za septembar 2021. Međutim, nakon što su predstavili demo ili vertical slice, igre njihovim produkcijskim partnerima Lucasfilm-u i Sony-u, uslijedila je vijest o pauzi i dva otpuštanja.

Bloomberg izvještava da su rukovodioci Aspyr studija rekli osoblju da vertikalni presjek ”nije bio tamo gdje su željeli da bude i da će projekat biti pauziran.”

Iako nije sigurno učešće studija u projektu u budućnosti, Embracer, matična kompanija Aspyr studija, objavila je u maju da će Saber Interactive asistirati na projektu, i neki Aspyr zaposleni vjeruju da bi Saber u potpunosti mogao da preuzme projekat.

Knights of the Old Republic rimejk trebalo bi da izađe kao PC i PS5 ekskluziva i reklamiran je kao potpuni rimejk razvijen od temelja. Knights of the Old Republic je originalno kreirao BioWare, a igra važi za jednu od najboljih iz Star Wars franšize i RPG žanra. Prvi tizer je premijerno prikazan na Sony PlayStation Showcase 2021, kada smo otkrili i da će se Jennifer Hale vratiti kao Bastila Shan.

Aspyr je prema izvještajima ciljao kraj 2022. za datum izlaska, ali upućeni sugerišu da je 2025. bila realističniji cilj, prenosi IGN.