in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Gwent: Rouge Mage je nova singleplayer kartaška igra CD Projekt Red-a

Singleplayer ekspanzija za GWENT: The Witcher Card Game je danas izašla

Od developera The Witcher serijala, danas je CD Projekt Red izbacio Gwent: Rogue Mage – singleplayer roguelike igru u kojoj skupljate vaš idealan špil karata – za PC, iOS i Android.

Ranije poznat kao Project Golden Nekker, Rogue Mage je brendiran kao Gwent ekspanzija, i zadržao je osnovne mehanike iz kartaške igre, ali će se prodavati odvojeno od multiplejer verzije. Standardna verzija će vas koštati 9,99€, dok premium izdanje – koje dolazi sa skinovima, kozmetikama i paketima karata za multiplejer igru – košta 19,98€.

“Rogue Mage je nastao tako što smo godinama nakon izlaska The Witcher 3 primijetili da postoji značajan broj igrača koji više žele PvE iskustvo od Gwent-a”, rekao je direktor igre Vladimir Tortsov.

“Iako je Gwent fantastična igra za one koji žele multiplejer PvP iskustvo, mi savršeno razumijemo da su mnogi Witcher igrači voljeli originalnu Gwent mini igru iz potpuno različitih razloga. Sa Rogue Mage želimo da ovoj publici damo razlog da igraju moderni Gwent u formatu koji preferiraju.”

Tortsov je procjenio da će igračima trebati više od 30 sati da prikupe i urade sve u igri, a gameplay lupovi su podeljeni u kraće segmente koji mogu da potraju i do sat vremena.

Rogue Mage ne sadrži detaljnu priču koju ljubitelji igara, knjiga i TV serije mogu očekivati. Tortsov objašnjava da se tim posvetio više gemplayu nego narativi.”

“Cilj sa Rogue Mage pričom je da damo igračima dovoljno konteksta ko je Alzur, koja je njegova motivacija i izgled svijeta u kojem živi,”

CD Projekt Red je odlučio da izbaci Rogue Mage kao odvojeni paket zbog veličine, jer je igra drastično porasla od kada je prvi put najavljena 2019. Umjesto sjeckanja kampanje u nekoliko manjih dijelova i korištenja mikrotransakcija za progres igrača kroz poglavlja, odlučili smo da idemo sa buy-to-play modelom.”

Odluka o lansiranju Rogue Mage-a kao samostalne igre je takođe donesena kako bi igra mogla da se igra bez pristupa internetu. Iako sadrži neke online funkcije kao što je rang lista, cjelokupno iskustvo je napravljeno za offline, singleplayer užitak.

Bit će ovo jedina singleplayer igra koju ćemo neko vrijeme vidjeti iz ovog studija, jer je sljedeća glavna igra u maju tek ušla u pretprodukciju.