in

John Cena postaje Duke Nukem?

Poznati hrvač, bolje rečeno kečer, i filmska zvijezda John Cena navodno pregovara o mogućnosti da postane Duke Nukem u nadolazećem filmu koji se temelji na drskom liku istoimene videoigre.

Već se ranije šuškalo o filmskoj adaptaciji Duke Nukem serijala, no prema izvještaju The Hollywood Reportera od istog bi nešto na kraju moglo i biti.

Naime, prema novim informacijama John Cena, poznati kečer koji se odlučio okušati u glumačkoj karijeri, trenutno pregovara o preuzimanju glavne uloge popularne FPS franšize iz 90-ih godina.

Film je u originalu na velike ekrane trebao donijeti Dimension Films, međutim, Paramount je taj zadatak preuzeo na sebe. Posao produkcije spao je Michaela Bayja, režisera Transformersa, i njegov Platinum Dunes studio, a za ostalim ključnim članovima tima poput redatelja i scenarista još uvijek se traga.

Iako još uvijek nije potvrđeno hoće li John Cena zaista postati glavna faca Duke Nukem filma, treba istaknuti da je američki hrvač već radio s Paramount studijem na filmu Daddy’s Home 2 te se pojavljuje u Bumblebee, nadolazećem spin-offu Transformersa.

Osim toga, Cena se definitivno fino uklapa u ulogu akcijskog junaka budući da čovjek liči na stijenu. Drugim riječima, čak i njegovi mišići imaju mišiće.