in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nintendo potvrdio novu Switch konzolu

Hakerski napad

Nintendo je potvrdio da je objavio novu Nintendo Switch konzolu kako bi zaustavio hakersku modifikaciju koja je ciljala popularni gaming sistem.

Za sada nije poznato kada je tačno ova nova verzija konzole objavljena, niti koje hardverske promjene je dobila. Njena objava je potvrđena tokom suđenja hakeru Geriju bauzeru iz Team Xecuter grupe, prenosi Comicbook.

Suđenje je završeno izricanjem zatvorske kazne u trajanju od 40 meseci za Bauzera, a pojavila se dokumentacija iz ovog slučaja, koja otkriva neke detalje, uključujući i pomenutu konzolu.

“Nintendo je morao da objavi novu verziju svog hardvera, kao odgovor na hakersku alatku, a ova modifikacija je zahtijevala nebrojene sate, inženjering i podešavanja naše globalne proizvodnje, naravno i odgovarajućih resursa”, stoji u saopštenju Nintenda.

“Da budemo jasni, ovi efekti su direktan rezultat napada koji su bauzer i Team Xecuter na naše mjere tehnološke zaštite”.

Nintendo je istakao da je agresivno išao sa tužbom i da je sa velikom ozbiljnošću tretirao ovaj spor, kako bi poslao poruku. Nije istaknuto kada je novi model objavljen, ali se pretpostavlja da se to možda desilo 2018. godine.