in

U 2017. godini Stardew Valley farmerska simulacija bila je igra koja se najviše skidala na Switch konzoli

Nintendo je objavio listu koja naglašava koji su digitalni naslovi za Switch konzolu bili najpopularniji prošle godine, a indie dragulj Stardew Valley preuzeo je mjesto globalnog lidera.

Godina 2017. bila je dobra godina za Nintendo Switch s obzirom na to da su na konzoli oživjeli mnogi interesantni naslovi koji ne nose podnaslov ekskluzive. Između ostalih svoje mjesto prema hibridnoj konzoli pronašao je gotovo dvije godine star Stardew Valley, a Nintendo je otkrio da je upravo cjenjena farmerska simulacija bila videoigra koja se najviše skidala na Switch konzoli prošle godine.

Naime, japanska kompanija objavila je dvije liste koje prikazuju eShop naslove s najviše preuzimanja otkako je Switch lansiran u trećem mjesecu 2017. Jedan popis pokriva Nintendovo domaće tržište, a drugi obuhvaća sva tržišta u inozemstvu.

Što se potonje liste tiče, već smo vam otkrili da je mjesto globalnog lidera spalo indie naslov Stardew Valley što nas uopće ne čudi jer je Nintendo Switch idealna platforma za takvu vrstu naslova. Međutim, treba uzeti u obzir da je igra na konzoli oživjela tek u desetom mjesecu. Odmah iza stižu Minecraft: Switch Edition na drugome mjestu te Sonic Mania koji je dotrčao do trećeg mjesta. Zanimljivo je da ostatkom globalnog popisa dominiraju drugi indie naslovi.

S druge strane, u Japanu najviše se skidao Minecraft, nakon čega slijedi Snipperclips na drugom te Senran Kagura: Sinobirifure na trećem mjestu. Slično stanju u inozemstvu, većina drugih popularnih videoigara također pristiže od nezavisnih developera.

Nintendo nije podijelio tačne podatke o tome koliko je ljudi skinulo svaki naslov, no njegova dokumentacija pokazala nam je da mnogi indie studiji uživaju bolju prodaju svojih igara na Switchu nego na svim drugim platformama zajedno.