in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(TRAILER) Resident Evil 4 remake zvanično stiže sljedeće godine

Poslije brojnih glasina, Capcom konačno najavio legendarni remake

Capcom je zvanično najavio Resident Evil 4 Remake na State of Play-u nakon godina glasina. Igra pored PlayStation-a dolazi i na Xbox i PC preko Steam-a.

Ono što je najvažnije, dobili smo prilično solidan pogled na rimejk putem novog trailera sa PS5, i informaciju da igra izlazi 24. marta 2023. godine. Također smo saznali da se radi i na PSVR2 sadržajima, ali nije objavljeno još detalja.

Prema PlayStation Blog objavi povodom ovog događaja, Resident Evil će biti ”ponovno osmišljavanje” priče iz 2005. godine, sa ciljem da se ”postigne vrhunski kvalitet dostojan horor naslova iz 2023. godine, uz očuvanje osnova iz originalne igre.” Izgleda da će pored grafike i kontrole proći kroz remake proces.

Najozbiljnije glasine o Resident Evil 4 Remake igri su počele da kruže kada su procurele Capcom informacije pred kraj 2020. Među podacima su otkrivene reference na RE4 remake, pored ostalih budućih projekata. Ako RE4 Remake dobije isti tretman kao RE2 iz 2019. godine, očekuje nas još jedan kvalitetan survival horor, prenosi IGN.

Autor originala je za samo tri sedmice napisao čitavu priču za Resident Evil 4, a čak se i on nada da će remake poraditi malo više na priči.