in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Alan Wake 2 dobio novi concept art: Ovo je sve što ćemo dobiti ovog ljeta?

Remedy želi da održi razvojni momentum

Obožavatelji već duže vreme čekaju Alan Wake 2, a prošle godine smo dobili konformaciju da će nova igra zaista izaći. Nažalost, proći će neko vrijeme dok od Remedy-a čujemo informacije o razvoju.

U objavi Remedy-a povodom Alan Wake godišnjice, kreativni direktor Sam Lake je otkrio da će studio još neko vrijeme držati u tajnosti kako teče rad na igri, a čitavo ljeto će izgleda proći bez ikakvih noviteta.

“Sve u vezi sa razvojem Alan Wake 2 ide zaista dobro. Trenutno smo u dubokoj produkciji, imamo dosta materijala, i dobar dio igre se može igrati”, rekao je Lake.

”Ali smo prethodnih mjeseci unutar studija dosta diskutovali i odlučili da nećemo ovog ljeta objaviti ništa veliko.”

Lake kaže i da ”je potrebno dosta truda ukoliko želite da napravite pravi, funkcionalni demo ili trailer, a rad na ovome vam može oduzeti vrijeme koje biste posvetili razvoju igre.”

Tako da umjesto da žrtvujete resurse za promotivne sadržaje, Lake kaže da žele da iskoriste trenutni momentum i nastave da razvijaju Alan Wake 2. Što znači da ćemo morati da se strpimo i za demo i trailer.

Alan Wake 2 je prvi put predstavljen tokom The Game Awards događaja prošlog decembra i trebalo bi da bude prva prava Remedy-jeva survival horor igra. Prvi Alan Wake je više bio akcija sa elementima horora, a survival igre se manje oslanjaju na akciju i više na atmosferu i upravljanje resursima. Remedy je otkrio i novi concept art.

Studio je objavio i da rade na TV seriji Alan Wake za AMC, a Alan Wake Remastered dolazi i na Nintendo Switch, prenosi IGN.