in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

WWE sprema RPG igru?

Uskoro?

WWE je potpisao ugovor o razvoju zvaničnog kečerskog RPG-a, a uskoro bi trebali da dobijemo i zvaničnu objavu.

Glavni menadžer brenda, Stephanie McMahon, je na posljednjem finansijskom sastanku rekla da je gaming prioritet za kompaniju (obzirom da 80% publike čine gameri) i da će proširiti ovaj sektor sa novim RPG-om.

Ona se samo nakratko dotakla igre rekavši da ”su nedavno potpisali novi dogovor o RPG igri koja će biti uskoro objavljena”, ali je o tome govorila odvojeno od WWE serijala, što naslućuje da igra možda neće imati nikakve veze sa kečerima?

WWE 2K22 je izašao u martu nakon godinu dana pauze, jer je 2K20 izašao u veoma lošem izdanju, a McMahon-ova kaže da se ova strategija pokazala uspješnom za franšizu, prenosi IGN.

“Nakon što smo napravili pauzu malo više od godinu dana da bi poboljšali engine igre, radili smo ruku pod ruku sa našim partnerima u Take-Two Interactive, slušali mušterije i obožavatelje, i vratili njihovo povjerenje igrom koja je premašila njihova očekivanja”, rekla je.

“WWE 2K22 je doživio komercijalni i kritički uspjeh, sa do sada najvišim ocjenama na Metacritic-u u historiji franšize, za obe konzole i preko 5.6 miliona odgledanih sati na Twitch platformi.”