in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Greška na PlayStation Store-u: Gotham Knights nije za četiri igrača

Stranica je u međuvremenu ispravljena

Na PlayStation Store-u je nedavno izašla informacija da je Gotham Knights napravio tranziciju sa igre za maksimum dva igrača na co-op za četiri igrača, ali je ovo izgleda samo bila greška.

Prošle sedmice, korisnici su na Reddit-u uočili da na PS Store listingu stoji da će igra podržavati četiri igrača online. Međutim, PS Store stranica je tiho prepravljena i sada zapravo stoji da igra podržava do dva online igrača.

Pored toga, novi gameplay trailer prikazuje samo dva igrača na ekranu u isto vrijeme, i pominje ”da iako možete da igrate igru sami, imate opciju i da štitite Gotham sa još jednim prijateljem. Trailer ne pominje dodatne igrače ili saigrače koje kontroliše AI.

Developeri WB Montreal su još ranije objasnili IGN-u zašto su se odlučili za maksimum od dva igrača, a jedan od glavnih razloga je to što mape za četiri igrača samo funkcionišu za taj broj ljudi.

Jedan element se ipak promijenio, a to je da Gotham Knights neće izaći za PS4 i Xbox One, već samo za PS5, Xbox Series X/S, i PC. Igra je i nedavno pomjerena za 25. oktobar, a trebala je da izađe još prošle godine.