in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

EA radni na Lord of the Rings igri za mobitele

Igra će biti besplatna što znači….mikrotransakcije do Mordora!

Electronic Arts je najavio da razvijaju Lord of the Rings igru, koja će biti besplatni kolekcionarski RPG pod nazivom The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth.

Izdavač je i dalje stidljiv povodom detalja i nije objavio mnogo informacija osim vizuala kojeg možete pogledati u nastavku.

Igru razvijaju u partnerstvu sa Middle-earth Enterprises, i bit će ”isključivo inspirisana Srednjom zemljom (Middle-earth) kao što je opisana u književnim djelima J.R.R. Tolkien-a” prema glavnoj odgovornoj za brending i licenciranje, Frederica-i Drotos.

Heroes of Middle-earth će navodno sadržati ”imerzivno pripovedanje, turn based borbe, dubok sistem skupljanja i bogat izbor karaktera iz The Lord of the Rings i The Hobbit knjiga. Gameplay će nas voditi kroz razne poznate lokacije iz Tolkien-ovih djela, a sadržavat će socijalne i kompetitivne aspekte.

EA još nije rekao kada bi igra trebala da izađe, a ako ste obožavatelj ovih djela, vjerovatno će da vas ova godina boli jer u septembru stiže i Amazon-ov The Rings of Power, koji je već uspio da razljuti fanove, prenosi IGN.