in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Gotham Knights: Demo otkriva novi gameplay

Svaki karakter ima svoj transport i specijalne poteze

Novih 13 minuta gamplaya (demo) igre Gotham Knights otkriva kako Nightwing i Red Hood jurcaju Gotham-om. Iz demoa se vidi novi borbeni sistem kao i mehanika kretanja, sistem opreme, kriminalne aktivnosti ali i konflikt sa Court of Owls.

Video prikazuje gameplay igre Gotham Knights i u single player ali i co-op sa dva igrača. Prikazana su dva zločina – u pitanju su krakte spontane aktivnosti na koje ćete nailaziti u svijetu za koje Geoff Ellenor direktor igre opisuje kao sopstvene mini igre sa sopstvenim pravilima i opcionim zadacima.

Prvo vidimo “Illegal Hack” uslijed kojeg vaš heroj pokušava da zaustavi hakovanje banke, kasnije gledamo “Illegal Shipment” gdje jurite kamion kroz ulice Gotham-a u pokušaju da sredite vozača i njegovu ekipu.

Nadvladati zlikovce dosta je slično Batman Arkham igrama iako će fokus ovdje biti na specijalnim sposobnostima kao i regularnim udarcima i šutovima. Red Hood na primjer, koristi “Barrage” sposobnost uslijed koje može da ispali metke i probije “Armored Attacks”. Iz ovoga se vidi da je vjerovatno moguće kombinovati i tempirati adekvatne napade shodno situaciji u kojoj se nalazite tokom borbe.

Pored regularnih i specijalnih sposobnosti tu je i “Momentum” koji gradite tako što adekvatno tempirate napade, izbjegavanja i komboe. Kada se Momentum napuni, specijalne sposobnosti postaju dostupne.

Kako je Gotham u Gotham Knights open-world tipa, svaki karakter ima svoj sistem kretanja.

Nightwing posjeduje “Flying Trapeze” metalni glajder uz pomoć kojeg leti preko krovova. Red Hood je nešto natprirodniji – on doslovno može da skoči u prazno koristeći svoju duševnu energiju kojom napaja “Mystical Leap”. Svi karakteri bit će u mogućnosti da koriste Batcycle za jurcanje po terenu, a pored njega tu je i Fast Bat – fast travel sistem koji će vas baciti na bilo koju lokaciju u battle royale stilu.

U klipu možete vidjeti i sistem opreme, koji je se ovog puta dosta oslanja na statistiku mada je daleko od Avengers-a. Karakteri mogu da nose odijela koja izgledaju drugačije, a svako ima “power level”, “armor rating”, “health value” ali i Momentum. Svako odijelo spada pod određenu kategoriju koja će vam naznačiti koliko je rijetko, u kojem je stanju ali i “colorway” koji vam dopušta određenu slobodu pri izmjeni vizualnih karakteristika. Modovi su također obećani i bit će dio srži gameplaya ove igre.

Još po nešto je pomenuto i prikazano u demo klipu, uključujući i mogućnost stealth mehanike kao i elementalne status efekte poput “cryo freeze-a” kojim ćete moći da zamrznete neprijatelje. Možemo vidjeti Red Hood-a kako napada Talon Guardian-a, neustrašivog ratnika koji radi za Court of Owls.

Gotham Knights izlazi 25. oktobra nakon što je 2021. godine bio odložen. Sva četiri karaktera (Robin i Batgirl nisu prikazani u ovom demo-u) bore se drugačije, a igra je suštinski “jako drugačija” u odnos na ostatak Arkham serijala, prenosi IGN.

Gotham Knights prva je igra koja će se pojaviti nakon poslednje u Arkham serijalu – Batman Arkham Knight iz 2015. godine.