in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Nova mobilna igra: Blizzard zvanično predstavio Warcraft Arclight Rumble

Blizzardova nova mobilna igra nas dosta podsjeća na čuveni Clash Royale

Warcraft Arclight Rumble je sinoć zvanično predstavljen za Android i iOS telefone. Igraći će moći da naprave vojsku od omiljenih heroja i negativaca iz World of Warcrafta, koji će se susresti na borbenom polju sa ciljem da poruše protivničku kulu.

U video klipu nazvanom Gameplay Explainer and Developer Walkthrough, Blizzard developeri kažu da se radi o mobilnoj igri, koja će biti jedna vrlo brza strategija, koja će takođe imati i PvE elemente.

Naveli su da su inspirisani Tower Defense igrama, ali da je Arclight Rumbe više ”Tower Offense”.

Igrači će izabrati vođu kao što je Archmage Jaina Proudmoore, dok će ostatak tima biti ispunjen trupama i moćnim magijama. Arclight Rumble vam nudi preko 70 singe-player misija, koje možete igrati solo, kao i sa drugarima, ali ako ste uvijek više preferirali PvP, nudi vam i poseban competitive mod. Igraći će nalik i mnogim drugim mobilnim igrama moći da se pridruže Guildovima, prenosi IGN.

Pogledajte zvaničan trailer, kao i extended gameplay trailer. Za sada još uvijek nemamo informaciju kada će izaći ova igra, ali oni najnestrpljiviji igrači se već mogu prijaviti preko web stranice.

Warcraft Arclight Rumble djeluje kao nadograđena kopija igara kakvih smo već viđali, ali nam istovremeno djeluje kao i da donosi mnogo noviteta. Sigurno će biti vrijedna šanse.