in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Escape Simulator dostigao milion prodanih primjeraka na Steamu

Gaming

Igra Escape Simulator stigla je na tržište u oktobru prošle godine, a do sada prodano više od milion njenih primjeraka na Steamu.

“Željeli bi zahvaliti svim igračima koji su nam se pridružili na ovom putovanju. Kada smo izdali igru, interno smo se kladili koliko ćemo jedinica prodati. Ne moram ni govoriti da su sva naša očekivanja i oklade višestruke premašene, te ovako nešto nismo mogli niti sanjati. Uz vašu podršku, možemo i dalje raditi na proširivanju Escape Simulatora. Štaviše, već imamo puno planova, počevši od novih besplatnih soba do brojnih ažuriranja room editora, a kasnije ovog ljeta, imamo i vijesti oko uzbudljivih novih DLC-eva na kojima trenutno radimo. Tako da nas i dalje pratite za još vijesti!”, izjavio je Tomislav Podhraški, CTO i suvlasnik Pine Studija.

S ciljem proslave ovog postignuća, developeri su lansirali novu escape sobu koja je inspirirana temom njihove druge igre pod imenom Cats in Time. Također su lansirali i novo ažuriranje s kojim su stigle mnoge tražene opcije među kojima je i in-game voice chat, ali i niz unaprjeđenja za Room Editor, prenosi Gameperspectives.

Escape Room je puzzle igra inspirirana ‘escape room’ mehanikama koju možete zaigrati samostalno ili s drugima u online coop-u. Tu je i editor s kojim možete dizajnirati vlastite sobe i zagonetke, ali i isprobati tuđe izazove. Igra je do sada primila 5,8 hiljada korisničkih recenzija na Steamu od kojih je čak 5,5 hiljada ocijenjeno pozitivno.

Ako ste zainteresirani isprobati igru, možete besplatno preuzeti njen demo, ali i iskoristiti poseban popust od 20 posto koji će biti aktivan do 09. maja.