in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Blade Runner RPG dostigao svoj glavni cilj na Kickstarteru u samo 3 minute!

Gaming

Kickstarter kampanja za društvenu igru Blade Runner – The Roleplaying Game uspjela je dostići svoj glavni financijski cilj za samo tri minute, a s još 23 dana do kraja kampanje, uspješno je do sada prikupila više od 270 hiljada američkih dolara.

Inspirirana filmskim serijalom pod istim imenom koji se temelji na knjizi iz 1968. godine pod imenom Do Androids Dream of Electric Sheep?, Blade Runner RPG je društvena igra koja vas stavlja na ulice Los Angelesa kao Blade Runnere gdje ćete morati koristiti svoje istraživačke vještine kako bi riješili niz otvorenih slučajeva. Kako je ovo tabletop RPG, priča i misija može biti beskonačno puno, a sve će ovisiti o vašoj mašti, ali i dobrom GM-u, prenosi Gameperspectives.

Sama igra temelji se na hvaljenom Year Zero Engineu koji se još nalazi u popularnim društvenim igrama kao što su Alien RPG, Tales From the Loop i Forbidden lands.

Blade Runner RPG bi trebao stići na tržište u novembru ove godine u obliku glavnog pravilnika i standardnog Starter Seta koji dolazi s pojednostavljenim pravilnikom, predefiniranim likovima i prvom misijom pod imenom Electric Dreams.