in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Microsoft Edge će uskoro dobiti besplatni VPN

Microsoft već duže vrijeme na sve moguće načine pokušava pridobiti što više korisnika. Neki od načina na koje je to kompanija pokušala postići bili su loše prihvaćeni, ali posljednja najavljena promjena mogla bi biti itekako koristan dodatak. Na stranici podrške za preglednik koju je uočio The Verge, kompanija je otkrila da će u svoj preglednik dodati besplatni ugrađeni VPN naziva Edge Secure Network.

Iz kompanije navode da će alat enkriptirati vašu internetsku vezu te da funkciju možete koristiti kako bi zaštitili svoje podatke od operatera. Kao i kod većine VPN-ova, Edge Secure Network možete koristiti za maskiranje svoje lokacije, što omogućuje pristup određenim uslugama unatoč tome što su možda u određenim zemljama blokirane, piše Engadget.

Ako je vaša potreba za VPN-om svakodnevna, velika je vjerovatnost da vas Edge Secure Network neće zadovoljiti i da neće moći zamijeniti plaćeni VPN. Opcija vas ograničava na 1GB korištenja podataka mjesečno, a također, bitno je napomenuti i da vam za korištenje ove usluge treba Microsoft račun.