in

SEGA će u utorak otkriti novu PC ekskluzivu

Izdavačka kuća SEGA najavila je otkrivanje nove igre za 16. januar, a po svemu sudeći ta igra mogla bi biti novi Theme Hospital.

Izdavačka kuća SEGA na Twitteru je postavila kriptičnu poruku da će 16. 01. predstaviti novu igru. Na prvi pogled teško je reći o čemu se radi, no širi kontekst možda nam daje odgovor na tu zagonetku. Naime, istog datuma novu igru će predstaviti ekipa Two Point Studiosa koja sa Segom ima partnerstvo. Two Point Studios inače su osnovali bivši zaposlenici Bullfrog Gamesa, a upravo tu leži moguća poveznica s gornjom slikom.

Naime, tirkizna boja mnoge će podsjetiti na bolnicu, a vrlo vjerovatno nije slučajnost što je jedna od uspješnijih igara bivšeg Bullfrog Gamesa bila Theme Hospital iz 1997. Za one koji nisu igrali tu igru, bila je to unikatna simulacija vođenja poslovanja jedne bolnice s ciljem što uspješnijeg liječenja pacijenata.

Ako se Theme Hospital zaista vrati, ove godine to neće biti jedina takva igra u ponudi s obzirom da je baš nedavno najavljen i Project Hospital.