in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple priprema gaming konzolu?

Apple je nekoliko puta u svojoj historiji iskazao zainteresovanost za veće prisustvo na gaming tržištu

Kompanijin najskoriji potez u ovom smjeru jeste Apple Arcade – pretplatnički servis koji nudi biblioteku “premijum” iOS igara. Apple bi sada ponovo mogao da pokaže interesovanje za tržište konzola, a navodno kompanija istražuje ideju objave sopstvenog gaming sistema.

Tokom januara smo saznali da je Apple angažovao određene inženjere iz Xbox tima, sa ciljem da kreira neku vrstu konzole. Sada glasine pominju da se kompanija konsultovala sa developerima i kreatorima hardvera sa ciljem prikupljana informacija o kreiranju gaming konzole, ili pretvaranja Apple TV uređaja u konzolu.

Navodno, Ubisoft i Capcom su bili aktivni u nuđenju savjeta kompaniji Apple kada je u pitanju gaming tržište. Oba izdavača su prethodno bila aktivna u sektorima cloud gaminga, ali izgleda da je Apple zainteresovan za konkretan hardver, a ne za servis za streaming igara.

Apple konstantno ulaže u skupe programe za istraživanje i razvoj, ali ne vodi svaki od njih na kraju i do konačnog, komercijalnog proizvoda. Ostaje da se vidi kako će se projekat sa Apple konzolom razvijati u narednom periodu, prenosi KitGuru.