in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) GTA 5 se učitava dva puta brže na PlayStation 5

Grand Theft Auto V

Jedna od osnovnih karakteristika next-gen konzola poput PlayStation-a 5 i Xbox Series S jeste upravo ta da igre učitavaju munjevito brzo. Ova prednost je nešto na šta možete da računate i u slučaju (sada već treće) verzije igre Grand Theft Auto V pravljene za PlayStation 5.

Prema testovima koje je provela ekipa s IGN-a, GTA 5 učitava se munjevito brzo na PlayStation 5 konzoli, pogotovo u poređenju sa starijom i sada inferiornom PlayStation 4 verzijom. Pokrenuti misiju ponovo traje oko pet sekundi što je bribližno 75% brže nego na PlayStation-u 4.

Ono što je poprilično upečatljivo, jeste to koliko se brzo autosave-ovi učitaviju na PlayStation-u 5. Na najnovijoj Sony konzoli, to traje oko 20 sekundi, dok isti proces traje preko dva minuta na PlayStation-u 4.

Pored bržeg učitavanja, GTA 5 dolazi sa generalnim ali i opcionim vizualnim poboljšanjima na PlayStation 5 i Xbox Series X konzolama. Stvari popout 4K rezolucije sa Ray Tracing-om koji radi sa 30 frejmova u sekundi ali tu je i Performance Mode koji dopušta igri da juri 60 frejmova u sekundi sa upscale-ovanom, ponavljamo, upscale-ovanom 4K rezolucijom.

Na PlayStation-u 5, DualSense vam pruža i Haptic Feedback iskustvo kao i “high-end PC” vizuale na konzolama uključujući “povećanu populaciju i raznolikost u saobraćaju, povećan intenzitet vegetacije, poboljšano osvjetljenje i kvalitet sijenki, kvalitet refleksija na vodenim površinama ali i druge elemente.

GTA 5 na novim konzolama već možete da pre-load-ujete ali koštat će vas dodatnih $9.99 (ili funti u zavisnosti od vašeg Storefront-a) prva tri mjeseca prije nego što poraste na $39.99 na PlayStation-u.

Za Xbox, početna cijena je $19.99 tokom prva tri mjeseca nakon čega će porasti na $39.99.

Grand Theft Auto 5 jedna je od najpopularnijih igara prošle ali i pretprošle generacije, a pojavit će se u prodavnicama ponovo nakon gotovo deset godina. Ali ne brinite, Rockstar jeste zvanično potvrdio da radi na sljedećoj igri u serijalu, Grand Theft Auto 6, samo ne očekujte da će se ovaj naslov pojaviti u skorije vrijeme.