in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Samo sedam godina kasnije: Originalni Dying Light je upravo dobio next-gen upgrade

Gaming

Prvi Dying Light je upravo dobio next-gen upgrade koji diže kvalitet grafike na PlayStation 5 konzoli. Razvojni tim Techland je takođe objavio i patch za PlayStation Pro, a obećali su i upgrade za Xbox koji bi trebalo da bude objavljen uskoro.

Besplatni upgrade za PS5 „donosi unapređenje kvaliteta i poboljšava iskustvo igranja“, ali tačnije omogućava igračima da biraju između režima performansi (60fps sa Full HD-om), balansiranog režima (cilja 60fps u QHD) i režima kvaliteta (30fps sa 4K rezolucijom).

Upgrade za PS4 Pro donosi bolje performanse ali sa 30fps limitom, kao i nove online opcije vezane za Epic Online servise.

Dying Light je objavljen prije više od sedam godina – 2015. i ove nadogradnje za next-gen su došle sasvim iz vedra neba. Iako je nekoliko PS4 igara dobilo nadogradnju za PS5, Dying Light nije igra kao servis poput Warframe ili Elder Scrolls Online, niti se oslanja na ogromnu neprolazeću popularnost kao što je to slučaj sa Grand Theft Auto V ili Skyrim-om.

Ali to ne znači da nije popularan. Stranica Dualshockers je prošlog septembra prenijela da Dying Light i dalje ima više od pola miliona jedinstvenih igrača svakog mjeseca, a SteamDB podaci pokazuju da ga oko 10.000 ljudi igra na PC-u svakog dana, prenosi IGN.

Uzevši u obzir da je nastavak Dying Light 2 objavljen prošlog mjeseca već dobio velik broj update-ova, fanovi su sa pravom ostali malo zbunjeni Techland-ovom najavom, zbog čega je razvojni tim morao da potvrdi da misli na staru igru.

“Prvi dio je možda stariji, ali ipak zaslužuje malo ljubavi. Lijepo je napraviti pauzu od pejzaža Viledora i s vremena na vrijeme ponovo posjetiti Harran.”