in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sljedeća igra od Housemarque neće biti Returnal nastavak

Izgleda da će Atropos morati da sačeka (do eventualnog DLC-a).

Razvojni tim Housemarque kao dio PlayStation Studios-a radi na sljedećoj igri, ali sudeći po komentarima direktora studija Ilari Kuittinena to neće biti Returnal nastavak, kako prenosi VentureBeat.

U intervjuu sa novinarima na prošlosedmičnoj dodjeli DICE nagrada, lideri Housemarque-a su opširno govorili o budućnosti studija, budućim projektima i odnosu studija prema PlayStation-u u vrijeme kada se izdavač sve više fokusira na igre sa servisom uživo.

„Mi smo jedni od posljednjih dinosaurusa koji prave arkadne igre“, rekao je Kuittinena.

„Nex Machina, prije nekoliko godina, bila je pucačina u stilu arkadnih mašina iz 80-ih. To je neka vrsta traga. Ali je zanimljivo. Razmišljali smo o tome. Radili smo na igrama za više igrača, jer je prije nekoliko godina izgledalo kao da morate da imate neku vrstu iskustva za više igrača. Probali smo to, ali nam to zaista nije uspjelo. Trenutno smo u ranoj konceptualnoj fazi sa novom igrom, novim IP-om. Vidjet ćemo šta će nastati od toga.”

Direktor igre Returnal Harry Krueger dodao je da Housemarque “pokušava da očuva svoj identitet” kao studio koji je fokusiran na igre u arkadnom stilu, kao i da mnogi žanrovi mogu da koegzistiraju.

„Mogu postojati igre kao servis za igranje online, igre za više igrača, igre sa mnogo različitih senzibiliteta“, rekao je Kruger.

„Returnal je samo još jedan glas u svemu tome. U ovoj fazi smo prilično ponosni na ono što smo postigli sa Returnalom, i veoma smo uzbuđeni što ćemo slijediti istu putanju kao kompanija.“

Returnal je osvojio i DICE nagrade za nevjerovatno dostignuće u muzičkoj kompoziciji, također i za audio dizajn, kao i nagrade za tehničko dostignuće, akcionu igru godine i generalno igru godine.

Iako zvuči kao da se Housemarque možda neće vratiti u Returnal svijet za njihovu sljedeću igru, tvit od prošlog novembra izazvao je spekulacije da bismo u budućnosti mogli dobiti neku vrstu DLC-a.