in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Novi iPhone stiže za samo pet dana

Uskoro prezentacija

Američki tehnoški gigant Apple jučer je najavio svoj sljedeći događaj. Apple će za samo 5 dana, tj. 08. marta 2022. godine, održati događaj pod nazivom Peek performance.

Događaj će biti unaprijed snimljen i prenosit će se na Appleovoj službenoj web stranici i YouTube kanalu. Kada je riječ o onome što će Apple predstaviti na ovom događaju, očekuje se da će biti predstavljen novi iPhone SE – iPhone SE 2022. Bit će ovo treća generacija Special Edition iPhonea. Prva je predstavljena 2016. godine, druga 2020. godine, dok će treća stići ove 2022. godine.

iPhone SE 2022 trebao bi imati gotovo identičan dizajn kao i iPhone SE 2020, što je za današnje standarde, ipak, prevaziđeno. Tako možemo očekivati okvire iznad i ispod ekrana, a ispod bi se trebao naći Touch ID. Nedavno je navedeno da će tek četvrta generacija iPhonea SE, koja bi trebala stići za dvije godine, dobiti dizajn koji će biti baziran na iPhoneu X ili iPhoneu 11, prenosi GSM Arena.

Na zadnjoj strani iPhone SE 2022 bi trebao imati jednu kameru. Ipak, takav dizajn sigurno neće spriječiti vjerne Apple fanove da kupe ovaj uređaj, jer će zapravo to biti daleko najjeftiniji novi iPhone. Tako se prenosi da bi početna cijena iPhonea SE 2022 mogla biti svega 300 dolara, što je oko 265 EUR. Ovu je informaciju prenio Investitor’s Business Daily. Ako se ona ispostavi tačnom, to znači da će iPhone SE 2022 imati za čak 100 dolara nižu cijenu u odnosu na početnu cijenu iPhonea SE 2020.

Navodi se da će iPhone SE 2022 stići sa 5G podrškom, a trebao bi ga pokretati Apple A15 Bionic čip, isti onaj koji pokreće iPhone 13 modele.