in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Nove igre: Pokemon Scarlet i Pokemon Violet stižu do kraja 2022.

Pripremite se za „otvoreni svijet u kojem se različiti gradovi bez granica neprimjetno stapaju u divljinu“

The Pokemon Company najavljuje dvije nove Pokemon igre glavne serije – Pokemon Scarlet i Violet, koje stižu na Nintendo Switch krajem 2022. godine.

Kako je najavljeno sinoć tokom Pokemon Day 2022 Pokemon prezentacije, ove dvije igre koje razvija Game Freak sadržavat će novi region, a tri starter Pokemona 9. generacije su već otkrivena. Na početku novih igara budući Pokemon treneri će imati izbor između Grass Cat Sprigatito, Fire Croc Fuecoco i Water Duckling Quaxly pokemona.

Pokemon Scarlet i Violet su „evolutivni“ korak za Pokemon franšizu i predstavljaju „otvoreni svijet u kojem se različiti gradovi bez granica neprimetno uklapaju u divljinu“. The Pokemon Company također napominje da se „Pokemoni mogu vidjeti svugdje u ovom širom otvorenom svijetu – na nebu, u moru i na ulicama“.

Trenutno ne znamo koje će razlike postojati između ove dvije verzije, ali otkriveno je da će treneri imati “drugačiju odjeću u zavisnosti od verzije igre.”

I dok su samo tri starter nova Pokemona otkrivena, ekipa sa IGN US je već analizom trejlera i objavljenih screenshotova sastavila listu od 50 Pokemona koji su potvrđeni za Scarlet i Violet.

Pokemon Scarlet i Violet su samo jedna od brojnih najava sa Pokemon prezentacije sinoć.