in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kreativni direktor World of Tanksa dobio otkaz zbog izjave o ratu u Ukrajini

Wargaming je odlučio dati otkaz kreativnom direktoru iza igre World of Tanks zbog njegove izjave na Facebooku u kojoj je podržao invaziju Rusije na Ukrajinu.

Sergey Burkatovskiy je izrazio svoje mišljenje na društvenim mrežama koje kategorički ne odražava stav kompanije.

“Dobio je otkaz i više nije u kompaniji“, potvrdio je Wargaming za PC Gamer.

Naime, ovaj bjeloruski studio je odmah nakon invazije reagirao sa zaustavljanjem online oglašavanja svoje igre World of Tanks u cijelom svijetu – sve dok nisu bile uvedene promjene u njihovim vizualima. Trenutno, ti oglasi još uvijek nisu aktivni u Ukrajini jer Wargaming smatra da je tamo neprimjereno oglašavati svoje igre dok je u središtu ovog sukoba.

Wargaming je također donirao milion američkih dolara ukrajinskom Crvenom križu, ali i ponudio svojim ukrajinskim zaposlenicima zamjenski smještaj, prijevremenu isplate plaća, ali i dodatna sredstva za pomoć pri preseljenju.

“Pomažemo porodicima naših zaposlenika pri putovanju u susjedne države i za njih organiziramo smještaj. I za kraj, Wargaming Kyiv je danas donirao milion dolara ukrajinskom Crvenom Križu. Ova sredstva će se koristiti za podršku ukrajinskim bolnicama i ljekarima, građanima koji su raseljeni, ali i za druge nužne aktivnosti humanitarne organizacije.”