in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Knockout City postaje free to play igra, EA se povlači kao izdavač

EA više neće biti izdavač

Developer Velan Studios je u blogu objavio da preuzima odgovornost i da će samostalno obavljati ulogu izdavača za njihovu igru između dvije vatre kada uđe u drugu godinu na tržištu. Ovo će se desiti 1. juna kada kreće Season 6.

Knockout City Season 5, koji je počeo 1. marta, će imati manje sadržaja. Neće biti novog Brawl Pass-a, nove mape, nove lopte i također će biti manje kozmetike i paketa.

Velan Studios su izjavili da će ovo smanjenje sadržaja biti samo privremeno, i da će se stvari vratiti u normalu početkom Season 6.

“Zaista smo uzbuđeni što ćemo predstaviti igru milionima novih igrača širom svijeta tako što ćemo u potpunosti ukloniti cijenu”, Velan Studios je napisao na blogu.

“Ne bismo mogli da predstavimo Knockout City svijetu bez nevjerovatne podrške EA Originals, ali sada kada prelazimo na free to play model, sljedeći prirodni korak je da preuzmemo odgovornosti oko objavljivanja i još bliže sarađujemo sa našom zajednicom.”

Besplatne igre svakako vrijedi probati, jer često možemo da otkrijemo neobrušene dijamante u ovoj kategoriji. Ako još niste sigurni u vezi ove igre, pročitajte utiske američkih kolega koji su testirali igru maja prošle godine.