in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Dodatna podrška poštenim igračima: Call of Duty Warzone konačno dobio sustav protiv varalica

Gaming

Blokiranje varalica u igrama dosta je nezahvalan proces zato jer oni uvijek mogu napraviti novi račun, no igre poput Call of Dutyja tome pokušavaju stati na kraj. Najnoviji dodatak popularnoj pucačkoj franšizi je ‘obrambeni štit’ za Call of Duty Warzone koji je uveden zahvaljujući softveru Ricochet.

Ricochet je dugo najavljivani Activisionov odgovor varalicama koji tokom iganja štiti poštene igrače stvaranjem obrane koja odbija metke.

Activision je u sklopu bloga napisao da se opcija aktivira kada ‘server prepozna da varalica utječe na igru u pravom vremenu’ te da ne postoji šansa da ‘igra ovu zaštitu primjeni na nasumičnog igrača’.

Kako prenosi Verge, kompanija je pored uvođenja štita upozorila varalice da će ih početi blokirati u svim igrama, što znači da ako koriste cheatove u Warzoneu, izgubit će pristup svim ostalim igrama Call of Duty franšize.

Varanje je tokom prošlih par godina postalo velikim problemom u svijetu videoigara. Skoro svi popularni naslovi susreli su se s igračima koji koriste cheatove, što je dovelo do situacije gdje igru napuštaju profesionalni igrači. Situacija je eskalirala do te razine da su gejmeri koji igre igraju na konzolama počeli gasiti opciju igre s PC igračima zato jer je platforma puna igrača koji varaju. Epic, na primjer, ne želi prilagoditi Fortnite novoj platformi Steam Deck zato jer su uvjereni da će istu zloupotrijebiti varalice.

Kompanije poput Activisiona na siguraciju reagiraju velikim inicijativama za borbu protiv varanja, uključujući uvođenjem specijalnih drivera za PC, kao i pravnih postupaka protiv varalica. Najnoviji dodatak ovim nastojanjima su i alati za ponižavanje korisnika cheatova – dok Call of Duty poštenim igračima daje neranjivost, razvojni timovi iza League of Legendsa i Apex Legendsa najavljuju da će varalice strpati u izolirane partije gdje će se morati boriti jedni protiv drugih.