in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Necenzurirana verzija: Agony Unrated nestao s lista igara na Steamu

Gaming

Necenzurirana verzija horor igre Agony stigla je na tržište još u 2018. godini, a njeni igrači počeli su prijavljivati probleme da im je sada uklonjena iz svoje kolekcije igara na Steamu. Naime, Madmind Studio je reagirao na ove prijave, izjavivši da surađuju s Valveom kako bi saznali što se tačno dogodilo.

“Mnogi od vas su nas kontaktirali da je Agony Unrated uklonjen s vaših libraryja. Istražili smo i otkrili da je to zaista tako te da je Steam razdvojio dvije verzije igre (Agony i Agony: Unrated). Nažalost, još uvijek nemamo dovoljno informacija zašto se to dogodilo, pa smo sada u kontaktu sa Steamovom podrškom kako bismo pronašli rješenje koje će sve zadovoljiti.”

Madmind Studio je izjavio kako će obavijestiti sve o bilo kakvim promjenama u vezi ove igre na Steamu i Discordu.

Agony Unrated je besplatna nadogradnja za sve koji su kupili horor igru Agony s kojom mogu ukloniti implementiranu cenzuru golotinje i seksualnog nasilja. Razlog iza te cenzure bilo je izbjegavanje Adults Only ocjene s kojom Madmind Studio ne bi mogao lansirati igru na PlayStation 4 i Xbox One platforme, navodi Gameperspectives.