in

Sony otkrio top 10 igara za PS4 koje su se najviše skidale u 2017. godini

Digitalna izdanja igara polako preuzimaju primat od fizičkih kopija, a u 2017. među najpopularnijim igrama na PlayStation Storeu našlo se i nekoliko iznenađenja.

Zadnjih nekoliko godina i na konzolama se redovito povećava udio prodaje igara u digitalnim izdanjima. Još uvijek nismo blizu tome da će igre prestati izlaziti na diskovima i karticama, ali ljudi sve češće kupuju digitalne igre na različitim popustima. Jasan pokazatelj toga su i ljestvice najprodavanijih stvari na PlayStation Store i sl. trgovinama, s obzirom da se na njima pri vrhu nalaze igre koje su dostupne i u fizičkom obliku.

Sony je otkrio liste takvih igara za 2017. godinu i ondje nije bilo većih iznenađenja, osim anomalije zvane Friday the 13th: The Game, kojega je kritika pokopala, ali to očito nije spriječilo igru da postane treća digitalna igra na PS4 s najviše preuzimanja u 2017. Kompletna lista je sljedeća:

  1. Call of Duty: WWII
  2. Destiny 2
  3. Friday the 13th: The Game
  4. Horizon Zero Dawn
  5. Grand Theft Auto V
  6. NBA 2K18
  7. Rocket League
  8. Minecraft: PlayStation 4 Edition
  9. Madden NFL 18
  10. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Najviše preuzimanja među DLC-ovima u 2017. imao je Zombies Chronicles za Call of Duty Black Ops III. Job Simulator bila je najpopularnija digitalna igra za PS VR, a na PS Viti najviše se skidao God of War: Collection.