in

Na Steamu srušena dva rekorda: PUBG ruši sve pred sobom

Steam nastavlja rasti i u 2018. godini, a već prvog vikenda na toj je usluzi boravio rekordan broj igrača – kako u igrama, tako i izvan njih.

Prije nešto više od mjesec dana, Steam je postavio novi rekord “posjećenosti” kada se u jednom trenutku na toj usluzi našlo više od 17 miliona PC, Mac i Linux igrača zbrojeno.

Ako ste mislili da će taj rekord potrajati neko vrijeme, onda ste se prevarili jer je Steam već prvog vikenda u 2018. nadmašio ne samo taj, nego i još jedan rekord.

Naime, jučer je na Steamu istovremeno bilo aktivno nešto više od 18 miliona igrača. Ostale platforme mogu samo sanjati takvu aktivnost igrača, a čini se kako će Steam još dosta dugo biti ispred njih s obzirom da je rekordni broj aktivnih korisnika za 30 posto veći u odnosu na početak 2017. godine, što je postotak rasta toliko ogroman da prerasta i sve potencijalne usporedbe s fizičkom pojavom vlasnika Steama.

Osim što je jučer na Steamu bilo rekordno mnogo ljudi, na Steamu se jučer i rekordno velik broj ljudi igrao. Od 18 miliona prijavljenih korisnika, nešto više od sedam miliona bilo je aktivno u igrama.

A sad pazite ovo – skoro polovina od tog broja igrala je PlayerUnknown’s Battlegrounds koji je također postavio novi rekord igranosti sa 3.16 miliona istovremeno aktivnih igrača.