in

Red Dead Redemption i Grand Theft Auto V dolaze na Nintendo Switch?

Nintendo nas je tokom prošlogodišnjeg Nintendo Directa poprilično iznenadio najavom dolaska Bethesdinih hit shootera DOOM i Wolfenstein II: The New Colossus na Nintendo Switch, što je svakako označilo svojevrsni proboj ove konzole na tržište velikih multiplatformskih AAA naslova. Osim Bethesde, koja je na Switch također donijela i Skyrim, drugi veliki izdavač koji je jasno naglasio podršku Nintendo Switchu jeste Take-Two Interactive, čiji su hitovi poput NBA 2K18, WWE 2K18 i nedavno izašlog L.A. Noirea već stigli na spomenutu Nintendovu hibridnu konzolu, no ako je vjerovati najnovijim glasinama, Take-Two u planu ima još dva velika iznenađenja.

Naime, Reddit korisnik DasVergeben, koji je nedavno prvi pustio informacije o dolasku ninja kornjača u Injustice 2, tvrdi da  raspolaže informacijama koje govore da bi Nintendo tokom ovosedmičnog Nintendo Directa mogao najaviti dolazak switch verzija Red Dead Redemption i Grand Theft Auto V igara.

DasVergeben tvrdi kako Rockstar trenutno radi na portovima spomenutih hitova koje bismo u prodaji trebali vidjeti tokom ove godine, no njegova tvrdnja povukla je sa sobom priličan broj pitanja koja se uglavnom tiču veličine igara i mogućnosti da ih Nintendo “stisne” na kertridž od 32GB. Naravno, istovremeno su se pojavila nagađanja da Nintendo već za ljeto sprema posebne kertridže od 64GB, koji su ranije najavljeni za iduću godinu.

Povodom ovih glasina, Rockstar, Take-Two i Nintendo još se nisu izjasnili, no ukoliko se radi o tačnim informacijama, potvrda istih mogla bi uslijediti već tokom ove sedmice.