in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PC izdanje “God of War” privuklo 50.000 istovremenih Steam igrača na dan izlaska

Gaming

God of War PC verzija privukla je oko 50.000 istovremenih igrača na Steamu na dan izlaska.

Brojka je usporediva s Sonyjevim drugim velikim PC izdanjem Horizon Zero Dawn, koje je na dan izlaska doseglo vrhunac od 56.557. Days Gone uspio je privući oko 27.450. Budući da su ovo brojke samo za Steam, one ne uključuju prodaju PlayStationovih PC igara u Epic Games Storeu, gdje su dostupni Days Gone, Horizon i God of War.

God of War je objavljen za PS4 u aprilu 2018. i prodan je u 19,5 miliona primjeraka do avgusta 2021., navode podaci kompanije Sony. Njegov nastavak, God of War Ragnarök, bit će objavljen za PS4 i PS5 2022. godine.

Iako je ovim portom uglavnom upravljao kanadski studio Jetpack Interactive, originalni kreatori igre u Santa Monica Studio pomogli su u nadzoru projekta. Stariji programer otkrio je ove sedmice da je PC port God of War u razvoju najmanje dvije godine. Šef PlayStation Studiosa Hermen Hulst rekao je prošlog juna da je nositelj platforme “još u ranoj fazi planiranja za PC”, ali da će konzole ostati prioritet za nova izdanja.

PlayStation je nedavno kupio Nixxes Software, koji je najpoznatiji po svom radu na PC verzijama Square Enix svojstava, uključujući Tomb Raider, Deus Ex, Hitman i Thief, kako bi mu pomogao da svoje igre dovede na platformu.