in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sigurnost u fokusu: EA uputio izvinjenje zbog preuzimanja računa FIFA-e

Brojne žalbe korisnika

Electronic Arts je potvrdio nedavno preuzimanje računa FIFA-e.

Kao što je ranije objavljeno, brojnim istaknutim streamerima i trgovcima FIFA Ultimate Teama kompromitirani su računi posljednjih dana, koji su potom ispražnjeni od kovanica i igrača.

Tvrdi se da su jednostavnim davanjem oznake igrača ili PSN ID-a povezanog s EA računom, uporni hakeri uspjeli uvjeriti EA Help savjetnike za chat uživo da predaju ili promijene adrese e-pošte povezane s navedenim računima i da ponište lozinke.

Nakon što je detaljnije istražen problem, EA je u utorak potvrdila da je preuzeto “manje od 50” računa.

“Koristeći prijetnje i druge metode ‘društvenog inženjeringa’, pojedinci koji su djelovali zlonamjerno mogli su iskoristiti ljudsku grešku unutar našeg tima za korisničko iskustvo i zaobići dvofaktornu autentifikaciju kako bi dobili pristup računima drugih igrača”, navodi se.

“Trenutno radimo na identificiranju pravih vlasnika računa kako bismo vratili pristup njihovim računima, a sadržaj unutar i pogođeni igrači trebali bi uskoro očekivati odgovor našeg tima. Naša istraga je u toku”, dodali su.

Osoblje koje pomaže s EA računima proći će dodatnu obuku, dodat će se dodatni koraci u proces provjere vlasništva računa, a EA-ov softver za korisničko iskustvo bit će ažuriran dodatnim sigurnosnim opcijama.

EA je rekao da bi te radnje mogle rezultirati dužim čekanjem za potencijalne kupce.

“Željeli bismo se ispričati za neugodnosti i frustracije koje je ovo izazvalo, te što nismo bili u mogućnosti podijeliti dodatne detalje u našoj izvornoj komunikaciji prošle sedmice jer smo proveli temeljitu istragu. Hvala cijeloj zajednici na strpljenju dok nastojimo riješiti situaciju.”

FIFA 22 bila je prošlogodišnja najprodavanija igra u Velikoj Britaniji. Prodan je u više od 2,2 miliona primjeraka 2021., uključujući 1,3 miliona digitalnih jedinica, objavio je prošle sedmice “Entertainment Retailers Association.”