in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Procurila verzija Horizon Forbidden Westa prije zvaničnog objavljivanja

Gaming

Rana verzija Horizon Forbidden Westa Guerrilla Games procurila je u javnu domenu.

U ponedjeljak su društvenim mrežama počele kružiti slike onoga za što se tvrdilo da je PS4 verzija ekskluzivnog nastavka PlayStationa. VGC-u je od tada rečeno da je build koji je procurio legitiman i, osim nekih od nedostajućih umjetničkih sredstava, sadrži cijeli osnovni sadržaj planiran za konačnu igru.

Nakon objavljivanja slika na kojima se tvrdi da prikazuju navodnu “građevinu” Horizon Forbidden Westa na Twitteru, sadržaji su uklonjeni nekoliko sati kasnije zbog kršenja autorskih prava, što predstavlja dodatnu vjerodostojnost njihovoj legitimnosti.

U trenutku objavljivanja, čini se da Forbidden West ne kruži na stranicama za dijeljenje datoteka, iako će Sony vjerovatno biti oprezan u vezi s situacijom koja je slična onoj The Last of Us Part 2, u kojoj su spojleri kružili internetom mnogo prije službenog datuma izlaska zahvaljujući sličnom curenju.

Horizon Forbidden West službeno bi trebao biti objavljen tek 18. februara ove godine. Nastavak će biti dostupan za PS4 i PS5, a igrači posljednje generacije mogu besplatno nadograditi na verziju nove generacije.