in

Michael Pachter predviđa kada bismo mogli vidjeti izlazak GTA VI

Micheal Pachter, vjerovatno najpoznatiji analitičar industrije video-igara, nedavno je podijelio svoja predviđanja vezana za mega popularnu i mega uspješnu Grand Theft Auto franšizu. GTA V je izašao u septembru 2013. godine, a iako je prošlo dosta vremena, Pachter sumnja da ćemo uskoro vidjeti dokaze rada na nastavku, prvenstveno zbog Red Dead Redemptiona 2. Kako popularnost ”petice” ne jenjava, a RDR tek treba doći, Pacther je naveo kako nas ne bi trebalo začuditi da razdoblje između petog i šestog nastavka dosegne jedno desetljeće.

”Mislim da će se to dogoditi oko 2022. godine. Smatram da će izaći nakon 2022. godine. Red Dead Redemption 2 izlazi osam godina nakon prve igre.  Tako da ideja o izlasku Grand Theft Auta 6 prije 2021. godine mi se čini smiješna. Rockstar se samo jednom oglasio godinu dana prije izlaska igre i to je bilo kad je izlazak igre bio odgođen. U najboljem slučaju, GTA 6 bi mogao biti najavljen za 2020. godinu, sa najavom izlaska 2021. godine.” – rekao je Pachter.

Njegova argumentacija ima smisla, pogotovo ako RDR postane ogroman hit, veći od prve igre, i otvori puteve kroz mikrotransakcije i ostali sadržaj da bude dugovječniji od prošloga nastavka. Puno toga će upravo ovisiti o ovome Rockstarovom projektu,  prije nego što budemo mogli preciznije nagađati o dolasku GTA ”šestice”.