in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Naslov o kojem se dugo priča: Star Wars Eclipse navodno izlazi tek za 3-4 godine

Gaming

Star Wars Eclipse, novonajavljeni naslov iz Quantic Dreama o kojem se dugo priča, mogao bi biti realiziran tek za 3-4 godine.

Objavom na Twitteru 10. decembra, insajder iz industrije Tom Henderson, koji je potvrdio početne planove o igri ranije ove godine, rekao je: “Nekoliko stvari o Star Wars Eclipse – David Cage je jako uključen”. Nastavio je s tvrdnjom da se “vjeruje da je Eclipse udaljen od realizacije narednje 3-4 godine” i da se “(Quantic Dream) Pariz trenutno muči s zapošljavanjem osoblja. (Pitam se zašto)”.

Hendersonov komentar “Pitam se zašto” vjerovatno se odnosi na optužbe za seksualno zlostavljanje koje su iznijete na kompaniju 2019. godine. Sljedeći tweet navodi da je “Trenutno postoji više od 60 slobodnih radnih mjesta za Quantic Dream Paris i 9 u Montrealu.”

Prošle sedmice je potvrđeno da je Eclipse smješten u eru High Republic

“Star Wars Eclipse prva je video igra koja se događa u neistraženoj regiji Outer Rima tokom ere High Republic, poznatog kao zlatno doba Jedija,” navodi Quantic Dream.

“Igra će se temeljiti na stručnosti Quantic Dreama u pružanju duboko razgranatih narativa i ići će dalje od njihovog već utvrđenog priznanja. Odabir igrača bit će u središtu iskustva, jer svaka odluka može imati dramatičan utjecaj na tok priče”, dodali su.