in

Svog vjenčanog kuma prvi put je upoznao – na dan vjenčanja, a sve zbog Xboxa

Amerikanac Charles Powell (28) za vjenčanog kuma odabrao je bliskog prijatelja – kojeg do dana vjenčanja nikada nije upoznao uživo.

Powell i kum, Joe Walters, upoznali su se online prije 14 godina online igrajući igricu Phantasy Star Online na konzoli Xbox.

Jedan iz Cincinnatija, a drugi iz Detroita, još davne 2003. godine počeli su razgovarati online nakon što se Powell obratio saigraču tražeći ga pomoć u igrici. Preko Joea Charles je upoznao još dvojicu igrača, Williama Browna iz Tennesseeja i Joeyja Morrisa iz Baltimorea. Kako je četvorka, osim igrica, dijelila brojne interese, počeli su se sve češće družiti online i zajedno igrati igru.

– Došao bih iz škole i odmah otišao na mrežu družiti se s njima. Jednostavno smo se našli jer volimo iste stvari – rekao je Powell.

Godine su prolazile, a dečki su se i dalje družili da bi se proteklog vikenda napokon okupili i upoznali uživo na Charlesovom vjenčanju.

Njegova tri online prijatelja sjela su u avione i doletjela na svadbu, a mladoženja je za kuma odabrao Joea Waltersa s kojim je bio najviše blizak.

– Dugo smo se dogovarali kako da se napokon upoznamo no to se nikako nije uspijevalo ostvariti. Zato je ovo bila odlična prilika za susret. Već se poznajemo tako dobro da su mi oni poput porodice – rekao je Charles za BuzzFeed.