in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Call of Duty Warzone Mobile navodno će biti objavljen 2022. godine

Riječi insajdera

Sudeći prema riječima insajdera iz industrije Toma Hendersona, koji ima dobre rezultate u otkrivanju informacija prije roka kada su u pitanju Call of Duty i Battlefield, Activision navodno planira izdati Call of Duty: Warzone Mobile 2022. godine.

Iako igra nikada nije službeno najavljena, Warzone Mobile se spominjao u više navrata u oglasu za posao objavljenom na internetu prošle godine. Warzone Mobile je dodan u bazu podataka PlaytestCloud, platforme koja nudi usluge testiranja igranja kreatorima mobilnih igara.

“Call of Duty: Warzone Mobile predviđen je za 2022. godinu”, napisao je Henderson na Twitteru u utorak.

U avgustu je Activision potvrdio formiranje internog studija za razvoj mobilnih igara pod nazivom Solid State, koji je osnovan za razvoj novog unosa u seriji Call of Duty. Kasnije je rečeno da su Beenox, Activision Shanghai i Digital Legends, koje je Activision nedavno kupio, također radili na novoj mobilnoj igrici Call of Duty tokom 2021. godine.

“Dok razmišljamo o dugoročnom razvoju, gdje vidimo uvjerljiviji rast na mobilnoj platformi, rekao bih da vjerujemo da postoji prilika za bolje povezivanje mobilnih uređaja s cjelokupnim ekosistemom Call of Duty te zbog toga zapošljavamo i talente da nam pomognu na ovom putu”, rekao je predsjednik Activisiona Rob Kostich.

“Stvorili smo vlastiti interni mobilni studio i poduzimamo velike napore u zapošljavanju preko Beenoxa i Activision Shanghaia, kako bismo ih također podržali, a zajedno ovi timovi vode nenajavljeni novi mobilni projekt u franšizi Call of Duty zbog kojeg smo jako uzbuđeni”, dodao je.

Kompanija je lansirala besplatne serije unosa Call of Duty Mobile u novembru 2019. i Warzone u martu 2020. Prvi je preuzet više od 500 miliona puta, a drugi je privukao preko 100 miliona igrača na konzolama i PC-u.

Activision se priprema za lansiranje Call of Duty: Vanguard i Warzone sezone 1 ove sedmice.

Zamjenjujući Warzoneovu lansirnu kartu Verdansk novom otočnom postavom na Pacifiku zvanom Caldera, to je najveće ažuriranje za ​​battle royale igru od njenog izdanja u martu 2020. godine.