in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony počeo slati pozivnice za kupovinu PlayStationa 5

Borba protiv nestašice

Riječ je o email poruci u kojoj korisnici mogu rezervirati svoj uređaj i izbjeći hrpu preprodavača koji igračima zagorčavaju život od samog izlaska konzole.

Novi email koji kola među ljubiteljima igara poziva korisnike da se predbilježe za kupovinu konzole koja će, kao i dosad, biti dostupna u ograničenim brojevima.

Korisnici su, prema poruci, pozvani u kupnju temeljeno na ‘dosadašnjim interesima za PlayStation’ – iako nije poznato kako je Sony uopće došao do tog zaključka. Važno je napomenuti da je izvor, autor iz Eurogamera, svoju pozivnicu dobio unatoč tome što već ima PlayStation 5.

Dio s pitanjima i odgovorima nalaže da pozvani mogu kupiti maksimalno jednu konzolu, tri bijela, dva crvena i dva crna DualSense kontrolera, jedan daljinski, jedne crne i jedne bijele Pulse 3D slušalice, jedan punjač i jednu HD kameru. Za pristup prodaji pozvani se moraju prijaviti PSN-om što bi, u teoriji, trebalo zaustaviti preprodavače koji koriste robote za grabljenje digitalne zalihe konzola ili, što je isto moguće, spriječavanje korisnika da pozivnicu podijeli s prijateljima.

PlayStation 5 i Xbox Series X su i dalje neke od najpoželjnijih konzola dijelom zbog globalne nestašice komponenti i kašnjenja dostave.