in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovako će izgledati Xiaomi 12!

Nova serija uređaja

Očekuje se da Xiaomi do kraja ove godine predstavi Xiaomi 12 flagship telefon. Ovaj će telefon stići sa novom MIUI 13 verzijom korisničkog sučelja, a telefon će biti i među prvima koji će biti pogonjen nedavno predstavljenim Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 flagship čipom. Najnovije informacije koje stižu o ovom telefonu odnose se na njegov izgled, a osvanuo je render telefona.

Poznati leaker Digital Chat Station na svom Weibo profilu podijelio je render nadolazećeg Xiaomi 12 telefona. Ovo je promjena izgleda dizajna modula kamere u odnosu na prethodnika, ali čini se da modul malo podsjeća na modul kamere koji se nalazi na Xiaomiju Mi 10T i Xiaomi Mi 10T Pro, iako je ovaj modul znatno veći. U ovom modulu nalazi se glavni 50 MP glavni senzor kamere, dok su ispod njega još dva senzora, a tu je i dvostruki LED blic. U donjem lijevom uglu poklopca nalazi se ispisan naziv kompanije Xiaomi.

Kada je riječ o prednjoj strani telefona, i tu je promjena pozicije prednje kamere. Xiaomi Mi 11 ima rupicu s prednjom kamerom u lijevom gornjem uglu ekrana, dok će se na Xiaomiju 12 ovaj senzor naći u centralnom dijelu ekrana. Ispod ekrana telefona naći će se skener otiska prsta, a ekran je zakrivljen, Xiaomi 12 doći će sa AMOLED ekranom, koji će imati brzinu osvježavanja od 120 Hz i podršku za Full HD + rezoluciju.

Na desnoj bočnoj strani telefona nalazi se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, a iznad nje je tipka za regulaciju glasnoće. Za autonomiju telefona navodno bi trebala biti zadužena baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 100 W.

Xiaomi nije još otkrio datum predstavljanja ovog telefona, ali sigurno je da će se to desiti do kraje godine, prenosi GSM Arena.