in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Objavljeni novi detalji: iPhone 14 Pro/Pro Max stižu sa USB-C priključkom?

Apple

Apple je nedavno predstavio iPhone 13 seriju, koja uključuje četiri modela – iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Iako je iPhone 13 serija tek stigla, već se priča o iPhone 14 seriji. Navodno će ona uključivati četiri modela, ali umjesto Mini modela, Apple bi sljedeće godine trebao predstaviti iPhone 14 Max. Sada stižu nevjerovatne vijesti glede Pro modela iz iPhone 14 serije.

iDrop News, pozivajući se na nekoliko izvora, navodi da će iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stići sa USB-Type C priključkom za sinhronizaciju i punjenje. Kao što je poznato, Apple nudi Lightning utor za svoje iPhone telefone i dalje, iako se unazad 2-3 godine priča o tome da će Apple preći na USB-Type C priključak, no to se još nije desilo. Sada iDrop News prenosi da će se to napokon desiti sljedeće godine, ali da će samo dva modela iz iPhone 14 serije biti isporučena sa ovim priključkom – iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, dok će ostala dva modela – iPhone 14 i iPhone 14 Max, doći sa Lightning utorom.

Nedavno je Evropska komisija sastavila izvještaj koji se odnosi na punjenje telefona, pa su tako dali nekoliko prijedloga u ovoj oblasti, a na Evropskom parlamentu i Vijeću EU je sada hoće li ih usvojiti ili ne. Evropska komisija je predložila četiri stvari glede ovog pitanja, a jedna od njih je i jedinstveni priključak za punjenje elektronskih uređaja: USB-C će biti univerzalni priključak na svim pametnim telefonima. Naravno, ovo najviše pogađa Apple, koji jedini i dalje isporučuje svoje telefone s posebnim utorom, različitim od ostalih proizvođača pametnih telefona.

Naravno, radi se o neslužbenim informacijama, a do predstavljanja iPhone 14 serije ostalo je mnogo vremena, te je ove informacije potrebno uzeti s određenom dozom rezerve, prenosi GizmoChina.