in

PS Plus pretplatnici sljedećeg mjeseca navodno će besplatno zaigrati Deus Ex: Mankind Divided

Procurile su informacije da će Sony sljedećeg mjeseca svojim PS Plus pretplatnicima koji posjeduju PlayStation 4 konzolu besplatno pokloniti trenutno posljednji nastavak iz Deus Ex serijala.

Za razliku od Microsofta, koji svoje zlatne pretplatnike gotovo dvije sedmice prije početka idućeg mjeseca obavještava koje će im besplatne naslove pokloniti u sljedećih 30 dana, Sony strpljivo čeka zadnje sate. Posljedično, informacije o ponudi za PS Plus pretplatnike koje se odnose na prvi mjesec 2018. godine ne samo da su nepotpune već se radi i o glasinama s kojima treba postupati oprezno.

Naime, informacije potiču iz jednog videa koji je objavljen na službenoj PlayStation stranici u Holandiji. Svakako, video je ubrzo maknut, no zadržao se dovoljno dugo da se slika istoga podijeli na Redditu. Iz spomenute slike možemo iščitati da će vlasnici PS4 konzole, koji su ujedno pretplaćeni na PS Plus, u prvom mjesecu iduće godine navodno besplatno zaigrati prvu sezonu Telltaleovog Batmana, trenutno posljednju avanturu Adama Jensena u Deus Ex: Mankind Divided te PlayLink naslov That’s You!

Kompletna lista besplatnih naslova stiže sljedeće sedmice, tačnije 27. 12.