in

U izradi je Spider-Man za PS4, a ekipa koja ga radi dobila je veliko pojačanje

Insomniac Games nastavlja sve više rasti u broju zaposlenika, a developerskom timu uskoro će se pridružiti i jedan veoma talentovani veteran gaming industrije kako bi radio na novom Spider-Manu za PS4 konzolu.

Godine 1994. Brian Horton pridružio se danas ugašenom Disney Interactive Studiosu i tako se uvukao i postao dio gaming industrije.

Njegova biografija kaže da je zatim postao viši direktor dizajna kod Vivendi Universal Games, a povrh toga radio je za Electronic Arts, DreamWorks Interactive te The Collective gdje je preuzeo ulogu glavnog dizajnera.

Međutim, njegovi najpoznatiji projekti obuhvaćaju posao kreativnog direktora singleplayer kampanje za Call of Duty: Infinite Warfare te direktora trenutno najnovije videoigre s Larom Croft u glavnoj ulozi, odnosno Rise of The Tomb Raider.

Što se tiče njegovih budućih pothvata, Brian Horton nedavno je putem Twittera objavio da se 1. januara sljedeće godine pridružuje američkom razvojnom timu zvanom Insomniac Games, kreatoru Spyro i Ratchet & Clank franšize, što je developer odmah iskoristio i poručio mu kako je pametnije da se pojavi 2. januara jer će u protivnom biti sam u uredu.

U svakom slučaju, Horton kreće u nove pustolovine gdje će raditi kao direktor dizajna za novi i navodno autentični Spider-Man naslov koji ekskluzivno izlazi za PlayStation 4.