in

Grupica studenata napravila je reboot Contra igre iz 1987.

Tim od ukupno osam studenata kreirao je novu pucačinu u Unreal Engineu 4 koja spaja Contra iz 1987. te Vanquish iz 2010. godine, a možete ju i besplatno zaigrati.

Prije više od 30 godina Konami je lansirao Contra, run and gun akcijsku igru gdje igrač preuzima kontrolu nad oružanim zapovjednikom koji se mora boriti protiv različitih vrsta vanzemaljskih čudovišta. Tri desetljeća kasnije, u sklopu fakultetskog projekta grupa od točno osam studenata dizajnirala je reboot verziju stare NES igre, a budući da su i više nego zadovoljni i ponosni svojim dostignućem odlučili su vlastito izdanje Contra igre podijeliti s ostatkom gaming zajednice.

Contra 2028, kako su je nazvali, zasniva se na istoimenom naslovu iz 1987. – očigledno – te obuhvaća elemente Vanquisha, akcijske pucačine iz trećeg lica koju smo mlatili 2010. godine. Posljedično, studentski projekt sadrži hyper-jump mehaniku, sposobnost usporavanja vremena dok ste u zraku te sposobnost klizanja preko hangara. Također, igra dolazi s leaderboardom koji otkriva koliko ste (ne)vješti borci.

Naposljetku, Contra 2028 ima samo jedan level kojeg pokreće Unreal Engine 4, a ako biste voljeli iskusiti kako ubijanje čudovišta u ovom studentskom projektu funkcionira samo posjetite službenu web stranicu gdje ćete pronaći besplatnu verziju i ostale informacije o naslovu.