in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony otkrio koliko je do sada prodao primjeraka PlayStationa 5

Tehnološki gigant

Prije otprilike godinu dana, japanski tehnološki gigant Sony, predstavio je najnoviju generaciju svoje igraće konzole, a to je PlayStation 5.

PlayStation 5 stigao je kao velika nadogradnja u odnosu na PlayStation 4, a Sony je u par navrata izvještavao o impresivnoj prodaji ove konzole. Jučer smo prenijeli izvještaj ove kompanije koji se odnosi na poslovanje na tržištu pametnih telefona drugom tromjesečju tekuće godine, a u sklopu njega, Sony je objavio i informaciju o prodaji PlayStationa 5.

Japanska kompanija je na ljeto ove godine objavila da je prodala više od 10 miliona primjeraka PlayStationa 5, te je u tom smislu, ova igraća konzola postala najbrže prodavana konzola u historiji Sony Interactive Entertainmenta. Sada je Sony, u sklopu tromjesečnog izvještaja za ovu godinu, objavio da je do sada prodao ukupno više od 13 miliona primjeraka ove konzole, a da su u drugom tromjesečju godine, zaključno sa 30.09.2021. godine prodali 3,3 miliona primjeraka PlayStationa 5. To je brojka koja je veća od broja prodatih televizora i primjeraka PlayStationa 4 u istom periodu godine.

Izvješće dalje otkriva da je Sony u ovom periodu prodao čak 1 milion više konzola u odnosu na prethodno tromjesečje, dok je s druge strane, prodaja PlayStationa 4 u padu, što je ipak i očekivano.

Treba naglasiti da se Sony i dalje suočava s problemima sa opskrbom jer konzola i dan danas nije tako lahko dostupna za kupovinu, iako je situacija mnogo bolja nego što je to bio slučaj prije par mjeseci. Kada uzmemo u obzir te probleme, za pretpostaviti je da bi Sony prodao još više primjeraka ove konzole, prenosi GizmoChina.